top of page

Paljaske - Voorstelling 4

Eindelijk, eindelijk, na drie lange coronajaren weer op de planken in ons vertrouwde Baljuwhuis en met wat voor een productie . PALJASKE !!!

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Paljaske - Voorstelling 4
Paljaske - Voorstelling 4

Tijd en locatie

08 apr 2023, 20:00

GC Baljuwhuis, Kammeersweg 2, 1570 Galmaarden, België

Over het evenement

Deze toffe komedie van Paul Vanbossuyt is een bewerking van het beroemde “ Knecht van twee meesters “ van Carlo Goldoni en wordt voor een groot deel in onvervalste comedia dell’arte-stijl gespeeld . Met ondersteuning door een aantal leden van het koor Gaudicanto uit Grimminge olv. Jan Heyvaert en op de originele muziek van Marc Vandeneucker worden alle liedjes door de cast live gezongen.

Het verhaal:

Marjetje, de dochter van Pie Barong, staat op het punt te trouwen met Staaf, de zoon van Oktaaf Lombard. De alliantie van de rijke families Barong en Lombard zal weldra in de herberg van Tonia met een huwelijk worden bezegeld.

Maar nog maar pas hebben Marjetje en Staaf in het bijzijn van hun ouders hun liefde tegenover elkaar betuigd, of daar maakt Paljaske zijn intrede om de komst van zijn meester, Armand van Pei, aan te kondigen. Iedereen staat perplex. Pie Barong had eerst aan Armand zijn dochter beloofd. Maar hij had vernomen dat Armand in een duel door Florent Artoos was gedood. Zijn eerste belofte gold daardoor niet meer. De verwarring stijgt helemaal ten top wanneer Armand effectief op het toneel verschijnt. Het prille geluk van Marjetje en Staaf dreigt daardoor helemaal op de klippen te lopen.

Spelen voor U: Sven Defrere, Elie Herregodts, Johan Smeulders, Grim Herregodts, Peter De Boe, Vera Van Melckebeke, Brit Desmet, Amber Desmet, Astrid Smeulders, Veerle Bellemans.

Regie: Greet Desper .

Planning


  • 3 uur

    Paljaske

    Baljuwhuis Galmaarden

Deel dit evenement

bottom of page